Aniventure

aniventurelogo_orangeAniventure е първият фестивал посветен на аниме културата в България. От неговото първо издание, косплеят е основна част от програмата.

Косплей ревюто бе най-чаканото, коментирано и снимано събитие на първия Анивенчър 2006 и се превърна в един своеобразен кулминационен завършек на последната трета вечер. То се проведе на Витоша в станция “Звездица” на 19 август 2006 г.  Участниците тогава бяха цели 15! Хипито, MP5_Patriot & BGAdventurer изнесоха и специално отрепетирана кратка бойна сцена.

Виж галерията от 2006-та година 

На следващата година участниците в косплей ревюто на Aniventure 2007 (20 август ) бяха с няколко повече, но и костюмите им бяха доста по-добри. Много повече косплейъри участваха и в специалната сценка по сценарий. За разлика от предните години, този път публиката получи правото да гласува за най-добър косплейър. Тази специална награда спечели Искрен Кончовски в ролята на Kankuro (Naruto).

Виж галерията от 2007-ма година

Aniventure през 2008 г. се премести в гр. София. Събитието вече ще се провеждаше в рамките на 2 дена, а не на 3 както бе в първите 2 издания. Косплеят бе завършека на втория ден, участниците този път бяха около 30, като за първи път се сформира косплей група от едно и също заглавие – групата Akatsuki от Naruto. Искрен Кончовски отново спечели наградата на публиката, този път правейки косплей на Hidan (Naruto). Повечето косплейъри участваха в сценка с предварително написан и отрепетиран сценарий. Нивото на костюмите бе доста по-високо в сравнение с 2007-ма година.

Виж галерията от 2008-ма година

Виж видео файлове на косплея от 2008-ма година

През 2009-та година Анивенчър се проведе в хотел Родина в гр. София. Косплеят бе наблюдаван в огромната зала от над 300 зрители. Групата Soul Eater обра овациите на всички, а Кирил Ламбрев получи Наградата на публиката със своето изпълнение на Фауст от Shaman King.

Виж галерията от 2009-та година

Виж видео на косплея от 2009-та година

Информация за следващите издания можете да откриете в нашия раздел Aniventure.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.