Записване за участие на Aniplay 2016

Aniplay2016_web

Здравейте фенове на косплей сценките, съвсем скоро на голямата сцена отново ще видим вълнуващи косплей представления на Aniplay 2016. Очаквайте своите любимци на 23 април 2016 г. в Sofia Event Center в Paradise Center. Събитието вече има официален сайт, който можете да откриете на адрес: http://aniplay.bg Ето и как да се запишете за участие:

На Aniplay 2016 участие могат да вземат както групи, така и солови участници и в двете части на програмата – груповата театрална част и косплей ревюто.

Условията за участие с група:

1. Костюмите на участниците в група трябва да НЕ са участвали в друг български конкурс до момента.

2. Максималното времетраене на една сцена е 30 минути, като това включва и времето за технически паузи между актовете на сцената ( внасяне и изнасяне на реквизит, смяна на микрофони и др. ).

3. За група се счита участието на 3 (трима) души, или повече. Няма ограничение за максимален брой участници, но групите трябва да се съобразяват с максималния брой микрофони при писане на сценария си ( ще бъдат предоставени 10 headset микрофона и 2 микрофона тип дръжка ). При наличие на повече от 12 участника е препоръчително да се свържете с нас, за да се обсъди как най-добре да организирате сценария си.

4. Сценарият трябва да е по лицензирано аниме, манга, филм, или игра.

5. Всяка група трябва да има Отговорник, който е лицето за контакт между групата и организаторите по всички възникнали въпроси.

6. Всяка група трябва да има озвучител, който не косплейва.

7. Не се допускат прекомерни вулгарности, цинизми и сексуално съдържание в сценариите.

8. Абсолютно се забранява употребата на запалителни и други опасни вещества и материали на сцената.

9. Забранено е използването на метални и необезопасени оръжия в бойни сцени.

10. Краен срок за предаване на сценарии – 13.02.2016. Свалете примерен сценарии за изисквано оформление тук:http://goo.gl/nZZNTM. Използването на този формат за сценарии е задължително.

11. По традиция за одобряване на групи за участие в Аниплей 2016 ще бъдат проведени два кастинга през Февруари и Март.
Първи кастинг ще се проведе на 20-21 февруари, като неговата цел е единствено да се даде съвет на групите по сценария им от опитни косплейъри, съвети за актьорското майсторство, подготовка за микрофони и технически изисквания. На Първи кастинг няма да има отпаднали групи! Вторият кастинг ще даде цял месец време за репетиции на групите и ще се проведе на 19-20 Март! Тогава жури ще гледа всички сценки и ще определи кои да бъдат изиграни на Aniplay.
* Всички групи трябва да планират да бъдат в пълен състав на датите определени за кастинг. Други дати за кастинги няма да бъдат определяни.

12. Клуб NAKAMA запазва правото си да променя тези правила без предизвестие. Те се публикуват в сайта на събитието и всеки участник е длъжен да се запознае с тях. Записването за участие в косплей ревюто на Aniplay 2016 представлява писмено съгласие с правилата.

13. Записването за участие в косплей ревюто на Aniplay 2016 изразява съгласието на участника да бъде сниман и записван, както и заснетите материали да бъдат използвани от клуб NAKAMA с рекламна цел.
14. Попълнената бланка за записване (https://goo.gl/iCT32H) се изпраща от отговорника на групата за всички участници до 13.02.2016 на cosplay@aniplay.bg

Условия за участие в косплей ревюто:

1. Костюмът не трябва да е участвал в друг български косплей конкурс до момента.

2. Допуснат максимум брой участници ще бъде 50. При наличие на повече, ще бъде направена селекция от най-добрите, като участниците ще бъдат информирани до 2 дена след крайния срок за записване дали преминават за участие, или не.

3. Участие може да се вземе самостоятелно, както и в група с още хора ( двама, трима или повече )

4. Участниците имат ДО минута и половина сценично време за представянето си ако са сами. Двама участника имат до две минути. За повече участници времето се определя след консултиране с организатор спрямо идеята на групата за сценично представяне, но няма да надвишава 3 минути. Не се изисква задължително да се подготвя специално сценично представяне, оставя се по избор на участниците.

5. До състезанието се допускат костюми от аниме, манга, японски видеоигри, както и конкретни герои от западни филми, анимации, комикси и видеоигри.

6. Всички допуснати до косплей състезанието участници ще получат безплатни пропуски за Aniplay 2016, които ще са индивидуални и поименни. Ако даден участник има нужда от помощници, то те ще трябва да заплатят билетите си за фестивала. Недопуснатите до ревюто косплейъри са свободни да косплейват свободно на събитието, но ще трябва да заплатят входа си.

7. На сцената на Aniplay 2016 не се допускат никакви пиротехнически изделия, както и остри метални ножове, мечове и др. подобни. Забранено е и хвърлянето на каквито и да било предмети към публиката – шурикени, топки, стрели и т.н. Клуб NAKAMA запазва правото си да не допусне участник или група до сцената, ако прецени, че това би застрашило здравето на публиката.

8. Клуб NAKAMA запазва правото си да променя тези правила без предизвестие. Те се публикуват в сайта на събитието и всеки участник е длъжен да се запознае с тях. Записването за участие в косплей ревюто на Aniplay 2016 представлява писмено съгласие с правилата.

9. Записването за участие в косплей ревюто на Aniplay 2016 изразява съгласието на участника да бъде сниман и записван, както и заснетите материали да бъдат използвани от клуб NAKAMA с рекламна цел.

10. Срок за записване до 10.04.2016

11. Записването се изпраща на cosplay@aniplay.bg със следната информация:
– Двете имена на участника
– От кой град сте
– Възраст
– Имена на героя и откъде е
– Телефон за връзка
– ФБ контакт (линк към профил)
– Изображение (JPEG формат минимум 1024х768) и музика ( MP3 мин. 44 kHz/192 kbps ) или клип ( AVI, MP4, MPEG, мин. резолюция 1024х768 )
– Снимки на завършения костюм ( желателно е да се запишете по-рано за участие, като снимки на завършения костюм може да се пратят отделно в рамките на срока за записване. Участници с незавършени костюми няма да бъдат допускани до участие [допускат се само малки недовършени детайли] ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.