Записване за косплея на коледното издание на AniFest 2015

cover_christmas_2015_960_345-940x345

За втори път очаквайте специалното коледно косплей състезание, което ще се проведе на коледното издание на AniFest 2015 на 19 декември 2015 г. в Двореца на културата и спорта в гр. Варна. Организаторите този път са поставили едно специално условие, към всички желаещи да участват и то е: Дали във вашия костюм, или във вашето представяне, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имате поне ЕДИН КОЛЕДЕН елемент!

Ето и какви са и основните условия:

1. Можете да направите косплей на герои от аниме /манга/ видео игри /комикси/филми/сериали/ анимации и т.н. Може да се прави косплей на канонични герои (от аниме/ манга/ видео игри /комикси/ филми/ сериали/ анимации и т.н.), както и на фен-арт версии, но не такива измислени от самия участник!

2. Костюмът, с който искате да участвате МОЖЕ да е показван на други аниме събития, но НЕ ТРЯБВА да сте участвали с него на по-стари издания на АниФест (било то летни или зимни издания)!

3. До участие в състезанието няма да се допускат участници с прекалено „опростени” костюми – тип дънки, тениска, пола, ушички и подобни. Костюмът не трябва да бъде прекалено разголен и провокативен!

4. Можете да участвате индивидуално, или в група. Групите могат да бъдат съставени от максимум 6 участника. МОЖЕТЕ ДА УЧАСТВАТЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО САМО С ЕДИН КОСПЛЕЙ! Участието ще представлява презентация пред публиката с продължителност :

–       За соло участници: от минимум 0,30 мин. до максимум 2 мин.

–       За групи: от минимум 2 мин. до максимум 5 мин.

5. За фон може да се пусне музика и картинки на оригиналния герой да се прожектират на стената зад вас, или направо да се пусне видео файл – изборът е ваш.

6. Измислете презентацията си добре, тъй като тя ще е важна за крайната оценка. Можете да танцувате, пеете, измислите някаква тематична сценка свързана с героя ви… развихрете своето въображение. Допуска се участието на реквизит, но не и такъв, който е изработен от материали, които биха могли да наранят участниците, или публиката (мечове, катани, метални ножове, шурикени и т.н., запалими материали като пиратки, бомбички и т.н.).

ЗАБРАНЯВА се изрично хвърлянето на ВСЯКАКВИ предмети към публиката!

Клуб Шиоказе запазва правото си да не допусне участник, или група до представяне на сцена, ако прецени, че това би застрашило по някакъв начин публиката.

7. Участниците в косплей състезанията получават правото да ползват билет със специално намаление, който ще включва и бонус от организаторите, под формата на напитка и/или храна.

8. Участниците трябва да са облечени в своя косплей поне 3 часа преди началото на състезанието, за да участват в предварителното оценяване, което ще се извърши от официалното жури на състезанието!

ВАЖНО! Тук ще става оценяването на критерия: – Качество на Изработка На Костюма (от 1 до 10 точки) Ако изпуснат участието си в този кръг, тяхната крайна оценка ще бъде намалена с 5 точки!

9. За да се запишете за участие в косплей състезанието на Коледното издание на АниФест, моля изтеглете специално подготвената от нас бланка от тук и я попълнете, след което трябва да я изпратите, заедно с картинките и музиката/видеото за вашето представяне на адрес –> cosplay_anifest@abv.bg

10. Всички участници, които са приети за участие в Косплей състезанието ще бъдат уведомени по имейл и добавени в работна група във фейсбук! Затова моля следете за отговор от наша страна!

 

КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА НА КОСПЛЕЙЪРИТЕ ПО ВРЕМЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО:

– Прилика с оригинала (от 1 до 10 точки)

– Качество на Изработка На Костюма (от 1 до 10 точки)

– Представяне на героя (от 1 до 10 точки)

Максималният брой точки, който може да бъде събран от един участник е 30!

 

СРОКОВЕ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Крайният срок за записване в косплей състезанието на AniFest 2015  e 12-ти декември 2015г. (до 23:59 ч.), след тази дата няма да бъдат приемани записвания!

2. До 12-ти декември 2015г., включително (до 23:59 ч.), всички записани участници в Кослей Състезанието, трябва също така да публикуват своя снимка с костюма и аксесоарите (ако има такива) в организационната фейсбук група, с което ще потвърдят своето участие!

*Организаторите си запазват правото да правят промени по гореописаните правила, като при наличието на такива те ще бъдат обявени публично!

ЗАПИСВАНИЯ НА МЯСТО НЯМА ДА БЪДАТ ПРАВЕНИ, ТЪЙ КАТО ПРОГРАМАТА ЩЕ БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНА И НЯМА ДА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА Я ПРЕПРАВЯМЕ!

В тазгодишното коледно издание на AniFest 2015 ще раздадем награди в следните косплей категории:

НАЙ-ДОБЪР МЪЖКИ ПЕРСОНАЖ

В тази категория ще връчим награда за цялостна прилика с оригинален мъжки персонаж – ще се оценяват костюм (изработката му), външен вид (прилика) и сценичното поведение на участника.

Наградата ще бъде връчена след гласуване от журито.

НАЙ-ДОБЪР ЖЕНСКИ ПЕРСОНАЖ

В тази категория ще връчим награда за цялостна прилика с оригинален женски персонаж – ще се оценяват костюм (изработката му), външен вид (прилика) и сценичното поведение на участника.

Наградата ще бъде връчена след гласуване от журито.

ЛЮБИМЕЦ НА ПУБЛИКАТА

В тази категория ще връчим награда за любимец на публиката на онзи който най-силно е въздействал на гостите в залата. Наградата ще бъде връчена след гласуване от публиката.

НАЙ-ДОБРА ГРУПА

В тази категория ще връчим награда за най-добре представилата се група, като ще се оценяват цялостно както костюмите, така и сценария и представянето на сцената. Наградата ще бъде връчена след гласуване от журито.

НАЙ-ДОБЪР РЕКВИЗИТ

В тази категория ще връчим награда за най-добрите ръчно изработени аксесоари и/или оръжия. Под внимание ще се взима сложността и прецизността на изработката, ефективността и въздействието върху публиката.

Наградата ще бъде връчена след гласуване от журито.

ПООЩРИТЕЛНИ НАГРАДИ

В тази категория всеки от членовете на журито ще избере своя фаворит.

Наградите ще бъде връчени след гласуване от журито.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.