Косплей работилничка по папиемаше на 9.11.2013 г.

mix-paper-macheТази събота клуб “Накама ще организира поредната косплей работилничка, този път темата е техниката “Папиемаше”. Ако сте в София този уикенд и желаете да се запознаете по-отблизо с нея, можете да го направите от 15:30 ч.  в ДК Средец, който се намира на ул. Кракра 2А,  залата в която ще се проведе работилничката е номер 115.

Вход за събитието: 2 лв. като материалите ще бъдат осигурени!

Линк към събитието във фейсбук:  https://www.facebook.com/events/199558573560579

Съвети от българските косплейъри

Представяме ви запис на косплей лекцията от ОнФест 2013, от която можете да научите от първа ръка доста ценни съвети от българските косплейъри за разрешаването на повечето проблеми с които те са се сблъсквали до момента:

Коледна косплей изненада от Cosplay-bg

Tereza

Представяме на вашето внимание специалното ни интервю с една талантлива българска косплейърка, която обаче се е насочила към нещо по-специфично като хоби, а именно – Косплей-фотографията. По наше предложение тя се съгласи да направи специална коледна косплей фотосесия за всички фенове на косплей-изкуството в България. Нейното име е Тереза Тоскова, а в мрежата е по-позната под псевдонима Ezy Summers.

(more…)

Лекция за косплей фотосесии и фотография от клуб Накама

photographer_cosplay

На 29.01.2012 г. клуб Накама организира следващата лекция, свързана с косплей, този път темата ще бъде Как се подготвя и прави една косплей фотосесия (включително ще можете да чуете и съвети за позиране през фотоапарата) и как се обработват снимките след това.

 

Мястото: гр. София, ДК Средец, ул. Кракра 2А, зала 201

Час: 16 00 – 18 00 ч.

Лекцията ще се изнесе в 2 части, като водещи на първата ще са Любена и Гребен, а на втората Ганчо Ангелов и Надя Терзийска. Разбира се входа е свободен, всеки който се интересува от темата може да присъства на лекцията.

Линк към събитието във Фейсбук –http://www.facebook.com/events/176707495763775/

 

А ето и едно интересно видео от една руска косплей фотосесия:

Косплей работилничка N 7 “Микрофони и техника”

n121101397917487_6025Сигурно още не сте си отдъхнали от Аниплея, и ето че дойде ред за новата косплей работилничка от клуб “Накама”. Сигурно сте забелязали проблемите с озвучението на косплей събитията, ето защо темата този път ще бъде “Микрофони и техника”, в ролята на водещ този път ще се превъплъти Мезето.

Датата: 16 май 2010 г.

Мястото: гр. София , Дом на Културата Средец на ул. Кракра № 2 А, зала 217

Часът: 12 30 ч. – 14 30 ч.

Линк към евента във фейсбук:

https://www.facebook.com/event.php?eid=121101397917487

Ако не сте успели да присъствате на работилничката, ето и видеото от нея:

(more…)

Обзор + видео на Косплей работилничка N 6 “Специални ефекти”

dsc00520С няколко думи ще се опитаме да ви разкажем какво научихме от Дора-сама на 18 април.

Станахме свидетели на това как да си направим многократно чупеща се купичка, изкуствен пръст (или друг крайник), който може да бъде “отрязан”, без да си навредите, как да си направим изкуствени зъби, които да се разпиляват по сцената достатъчно ефектно при удар, сякаш са истински, как да симулираме, че се гърчим на пода и от устата ни излиза пяна, как да си направим изкуствена кръв в малки, или големи количества, в зависимост от нуждите на конкретния косплей.

(more…)

Обзор + видео на Косплей работилничка N 5 “Грим и прически от клуб “Накама”

dsc00457Време е за обзора на Косплей работилничка номер 5 – Грим и прически. Лекторки бяха Дора-сама от клуб „Кокодоко” и Акио. Демонстрацията за татуировките пък беше проведена от Дяволката от клуб „Накама”.

„Жертвите” от публиката бяха подложени на доста интересни „мъчения”.

 

(more…)