The Irstress – жури на Chibicon в Сърбия

Автор: Bojan Vasiljević
Автор: Bojan Vasiljević

На 30 и 31 януари 2016 г. в Сърбия в Белград се проведе мини-събитието Chibicon, организирано от сръбския аниме клуб “Sakurabana”. Един от членовете на косплей журито бе Ирина Цапрева – The Irstress, която ни разказа какво е да журираш на първи път на косплей състезание и то в чужбина. Представяме ви нейния разказ под формата на интервю.

(more…)

Българският успех на Eurocosplay 2015

euro

През 2015 г. България достигна нови върхове на световната косплей сцена. Освен все по-успешните родни събития, на които вече идват и популярни чуждестранни гости, нашите косплейъри жънат все по-сериозни успехи.

(more…)

На гости на East European Comic Con

Rali

На 10-11 май 2014 г. се проведе второто издание на  East European Comic Con в нашата съседка Румъния – събитие посветено на модерната поп култура. Сред сериозните имена в списъка от гости се забелязваха и косплей иконите Yaya Han, Kamui и Giada Robin, които бяха и съдии на косплей състезанието, в което взеха участие и български косплейъри. За това невероятно преживяване ще ни разкажат Paradise Gate, Pruska Jackson и Rai , които посетиха събитието, заедно с още няколко български фена.

(more…)

Очаквайте скоро новата поредица “Cosplay Boom”!

cboomПреди дни проекта за документална поредица, посветена на косплея, успя да събере финансиране чрез сайта Kickstarter, така че много скоро очакваме първия епизод.

 

 

Ето и кратко видео, което разказва за идеята:

(more…)

Видео запис на 3-тия сезон на ECG

563183_295283430543898_2137971945_nАко следите европейската косплей сцена със сигурност сте чували за едно от най-сериозните състезания на стария континент – European Cosplay Gathering, което се провежда по време на Japan Expo в Париж. Косплейърите се състезават в 2 основни категории – солова и групова, като се допускат само участниците, класирали се на квалификациите, които се провеждат на различни европейски събития в 11 държави. Представяме ви плейлиста с видео запис на третия сезон на състезанието, който се проведе това лято: