10 години Aniventure

Отмина и юбилейното 10-то издание на най-големия аниме фестивал в България – Aniventure. Тази година за първи път косплей състезанието бе разделено на 2 части и се проведе и в двата дена на фестивала. Това се наложи, поради прекалено големия брой желаещи да участват на сцена. Костюмите, които видяхме бяха епични и определено си личи огромното старание, което участниците влагат в изработката им, нивото на родния косплей се вдига с всяка изминалата година и този път дори не бяхме сигурни кои са чуждестранните гости, тъй като нашите косплейъри по нищо не им отстъпваха.

Ето и кои станаха победители в двата косплей конкурса на Aniventure 2015:

(more…)

Aniventure 2014-датата и мястото

Logo_Aniventure2014_large3

 

 

Вчера клуб “Накама” обявиха официално датите на тазгодишния Анивенчър – събитието ще се проведе на 6-ти и 7-ми септември в Sofia Event Center в Paradise Mall в гр. София.

Вече можете да поканите и познати и приятели през официалния фейсбук евент.

Видео от Aniventure 2013

Aniventure 2013 се проведе на 7-8 септември 2013 г. в Sofia Event Center в Парадайз Мол. Косплей шоуто бе доста дълго, но от клуб “Накама” пуснаха пълен запис, който можете да видите по-надолу в статията. Ето и информацията за победителите:

(more…)

Правила за участие в косплея на Aniventure 2012

526301_441204165923016_911360931_n

Здравейте, ето ги и дългоочакваните правила за косплея на Анивенчър! Тази година правилата са още по-изчистени, за да може косплей шоуто да предостави максимално удоволствие на участниците и зрителите. Добавя се нова категория, в която да се състезават не само косплейъри! Има и детайли как да се включите в състезанието за втората квалификация на България за Еврокосплей в Лондон на 26-28 октомври!
Какво трябва да знаете, ако искате да сте участник в събитието:

Косплей шоуто на ANIVENTURE 2011!

anivenonfЗдравейте фенове на косплея, отново сме на линия, и както сме ви обещали ще ви разкажем как мина най-голямото косплей събитие в България за 2011 – Анивенчър, който тази година бе част от младежкия фестивал ON!Fest (4G).
Като едни истински почитатели, присъствахме плътно и двата дена и документирахме всичко, което ни се видя интересно.

 

(more…)

Условия за участие в косплея на Aniventure 2011!

 

anivenonf

ГОТВЕТЕ СЕ!!! АНИВЕНЧЪР 2011 наближава и днес официално бяха обявени правилата за участие в косплей шоуто на тазгодишния фестивал. Както ще видите има доста промени спрямо миналата година. Като за начало самият Анивенчър ще се проведе като част от новия младежки ОН ФЕСТ между 16 и 18 септември, в сградата на Интер Експо Център – гр. София.

За тазгодишният Анивенчър е предвидена огромна площ, която ще събере всички събития, щандове, уъркшопи, лекции и други. На събитието ще има още – вечерни партита, демонстрации по екстремни спортове, графити, зона за танци, лан парти и всякакви други интересни неща. Входната такса за събитието ще ви дава достъп до целия фестивал и няма да е много по-различна от входната такса за Анивенчър миналата година.

Време е да преминем и към правилата за участие, моля да ги прочетете подробно и да се подготвите в срок за участие.

(more…)